Vertrektijden van vliegveld Lissabon

Dag in dag uit vertrekken er vanaf de luchthaven van Lissabon diverse luchtvaartmaatschappijen met honderden passagiers van verschillende internationale nationaliteiten. Doordat men in de burgerluchtvaart te maken heeft met diverse tijdzones en regelgevingen met betrekking tot andere luchthavens waar de vliegtuigen naar toe vertrekken, is het altijd weer een grote uitdaging om alle vertrekkende vluchten in de juiste tijdsloten te plaatsen. De Lissabon vertrektijden zijn dan ook zeer afhankelijk van de desbetreffende luchthaven waar de vertrekkende vlucht naar toe gaat.

Op Lissabon airport komen en vertrekken vierentwintig uur per dag zeven dag per week vluchten. Dit is voor een Europese bestemming enig sinds uniek te noemen omdat veel Europese luchthavens aan strenge geluid en milieu eisen dienen te voldoen. Met de Lissabon vertrektijden en met de Lissabon aankomsttijden heeft men hier geen last van door een vrijstelling die er aan deze luchthaven is verleend door de Europese Unie.

Informatievoorzieningen 
De luchthaven van Lissabon doet er alles om zijn of haar reizigers zo duidelijk en snel mogelijk te informeren met betrekking tot de Lissabon vertrektijden. Lissabon Airport heeft namelijk de afgelopen jaren een zeer groot budget geïnvesteerd van enkele miljoenen euro`s om de informatie voorzieningen richting de passagiers te verduidelijken en te vergroten. Ondanks al deze investeringen door Lissabon Airport om het de reizigers makkelijker te maken informatie te krijgen over hun Lissabon vertrektijden blijft de eindverantwoording voor deze informatievoorziening ten alle tijden bij de desbetreffende airline liggen.

Applicatie 
Lissabon Airport heeft om de reiziger zo duidelijk mogelijk van informatie te voorzien een applicatie in het leven geroepen waarbij men de vertrektijden Lissabon gemakkelijk en snel kan bekijken op zijn SmartPhone. Helaas is deze applicatie tot op heden enkel en alleen beschikbaar in het Spaans, wel werkt men op dit moment aan een Engelstalige versie om ook de internationale reizigers beter te voorzien van informatie over hun vertrektijden Lissabon.