Verbinding van Lissabon Airport naar de stad

Je kunt vanaf het vliegveld met de metro, met de bus, met de tram of met de taxi naar de stad. De taxi is het snelste, maar ook het duurste. De bus is samen met de metro het betrouwbaarste. Als je de metro neemt (rode lijn) naar Gare do Oreinte (derde stop), stop je bij een belangrijk trein- en busstation van de stad. Hiervandaan kun je nog veel meer richtingen op!

De verschillende vliegveld-stad verbindingen

Metro – rode lijn (snelle optie)
Het vliegveld heeft een metrostation aan de rand van de terminal 1 aankomsthal. De metro (rode lijn) verbindt het stadscentrum en de andere drie metrolijnen met het vliegveld. De metro’s rijden iedere 6 tot 9 minuten, van 06:30 tot en met 01:00. De reistijd naar de stad is zo’n 16 minuten. Wil je naar Gare do Oriente (een belangrijk trein en busstation), dan ben je er vanaf het vliegveld in 5 minuten. Een geldig toegangsbewijs voor de metro bestaat uit een elektrische kaart, net als een OV chipkaart in Nederland. De kaart zelf kost €0,50 en de reis kost slechts €1,40. Dat is dus geen geld!

Bus – 783, 208 of Aerobus 1 & 2 (veel bushaltes, nauwkeurige optie)
Je kunt ook met de bus. Buiten bij terminal 1 arrivals stopt bus 783. Deze busverbinding verbindt Marquis of Pombal Square met Amoreiras. De route loopt langs het vliegveld. Er is ook een nachtbus (208), deze gaat van half 12 ‘s avonds tot en met half 5 ‘s nachts (winterschema).  Deze rijdt van Cais de Sodre (Baixa – Chiado, het centrum), via het vliegveld naar Parque das Nações (Gare do Oriente treinstation). Er zijn ook nog twee Aerobus routes. Dit zijn meer coaches en zijn voorbereid op veel bagage. Aerobus 1 gaat iedere 20 minuten naar Cais do Sodré. Dit is in het centrum, ten zuiden van het vliegveld. Hij rijdt tussen 07:00 en 23:00. Aerobus 2 rijdt naar het financiële district, om precies te zijn naar het busstation Av. José Malhoa. Er zijn ook nog stops tussendoor. Hij rijdt iedere 40 minuten tussen 08:00 en 20:00.

Taxi (beste optie maar duurste optie)
Je kunt ook met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum rijden. Dit ligt eraan of je in Lissabon moet zijn (noordkant van de Ponte 25 de Abril) of in Almada (een stad ten zuiden van de brug, aan de andere kant van de rivier de Taag).  De gemiddelde kosten voor een ritje naar het centrum van Lissabon is zo’n €15.