Openbaar vervoer Lissabon

In veel grote wereld en Europese steden is de auto niet de meeste handige en makkelijk manier om je te vervoeren, dit is ook het geval in Lissabon en het is dan ook zeer raadzaam om gebruik te maken van het openbaarvervoer. In Lissabon kent men zowel de Metro als de Taxi als vervoersmiddel.

Met de Metro in Lissabon kan men zich zeer snel verplaatsen door de stad door een zeer goed aangelegd metro netwerk, en daarnaast is dit ook nog eens één van de goedkoopste manieren van vervoeren door de stad.

Lissabon barst van de taxi standplaatsen en dit is dan ook al goed te merken vanaf de luchthaven Lissabon.

Voor het vervoer met het openbaarvervoer door Lissabon kan men een kaart voor 4 dagen kopen, hiermee kan je gebruik maken van al het beschikbare openbaar vervoer in de stad.

Maar ook voor de sportieve toerist kent men in Lissabon het voor ons toch wel eeuwenoude en bekende vervoersmiddel “de fiets”.
Door de aanleg van nieuwe fietspaden en diverse locaties waar men fietsen kan huren probeert de overheid het fietsen in Lissabon te stimuleren.

Maar baas boven baas, toch wel het leukste vervoersmiddel in Lissabon wanneer u deze prachtige stad bezoekt is de Elvador. Dit is een lift/kabelbaan waaraan een zogenaamde “tram ”coupe bevestigd is en hier kan men van boven naar benden van de stad gaan. De Elvador is in verhouding met het overige openbaar in Lissabon wel iets duurder, u kunt namelijk voor € 4,50 een hele dag gebruik maken van de kabelbaan. Een losse kaart van deze leuke toeristische attractie kost € 3,50 dus een dagkaart is een echte aanrader.